訪客:  註冊 | 登錄 | 統計 | 幫助 | 社區功能 | 界面風格 | 繁体中文

標題: [求助]  . 點樣可以將張圖片當係layout/skin咁用?
用戶組 : 進階會員 [詳情]
會員 : Mbmui0v0
狀態 :
失蹤 : 4140  天 [詳情]
  第 1 帖 發表於 2010-9-1 05:05 PM
我有係留言版comment,但驚雄哥睇唔到:-(
所以想係到問多次.
唔知你地明唔明我講咩-_-
因為我都唔多清楚係咪叫layout.
有小小類似xanga個種skin咁.
資料 文集 短消息 頂部
用戶組 : 熟手打雜 [詳情]
會員 : 別問我是誰
狀態 :
失蹤 : 0 天 [詳情]
  第 2 帖 發表於 2010-9-1 06:04 PM
不明白你想問的問題 請再詳盡說明一次

例如你想怎樣 用不到文字表達 可繪畫圖片解釋
資料 主頁 文集 短消息 頂部
狀態 :
  第 3 帖 發表於 2010-9-1 07:36 PM
咁樣唔知你明唔明..

狀態 :
  第 4 帖 發表於 2010-9-1 09:50 PM
狀態 :
  第 5 帖 發表於 2010-9-1 11:05 PM

引用回應
原帖由 別問我是誰 於 2010-9-1 09:50 PM 發表。
試用 內套框架

http://lthung.org/index.php?acti ... achid=teachother_26

就係睇過, 唔太明白.
所以想知有冇比較簡單易明既方法..
狀態 :
  第 6 帖 發表於 2010-9-2 02:41 AM
試過, 不過想知既係網頁內容顯示係圖中圈住既地方:-(
你教我既語法我唔識得點先可以整到咁.
只係可以就咁有個框.框住內容
狀態 :
  第 7 帖 發表於 2010-9-2 01:49 PM
我琴晚整左成晚都唔成功,
http://mbmui0v0.0fees.net/index2.html
有個白底. 同埋個位= =整唔到岩,
加上我係每頁都整左哩個藍圖.
我見人地係唔洗每頁都擺哩張圖.
只係d字唔同左
狀態 :
  第 8 帖 發表於 2010-9-2 03:28 PM
你嘗試將你的檔案全部刪除 再下載以下 new.rar 檔案解壓後上傳到網空間

用瀏覽器開啟看看效果 再慢慢研究本人提供的各檔案如何做法
附件 : 您所在的用戶組無法下載或查看附件

狀態 :
  第 9 帖 發表於 2010-9-2 03:42 PM

引用回應
原帖由 別問我是誰 於 2010-9-2 03:28 PM 發表。
你嘗試將你的檔案全部刪除 再下載以下 new.rar 檔案解壓後上傳到網空間

用瀏覽器開啟看看效果 再慢慢研究本人提供的各檔案如何做法

哩個同我預期既差唔多.就係多左個白色底.
因為我學整網頁個陣其實都係幾年前既事,
幾年冇接觸語法.所以有啲睇唔明.
麻煩到你, 唔該:-(
我會研究下,再唔明既可唔可以再問你?
狀態 :
  第 10 帖 發表於 2010-9-2 03:49 PM
當然可以
狀態 :
  第 11 帖 發表於 2010-9-2 03:51 PM
如果好似依加咁呢?
http://mbmui0v0.0fees.net/index3.html
我加左style="filter:Alpha(Opacity=40)"
睇落去係咪冇左本身既白色而有啲半透明?
因為我用ie同google睇既係唔同-口-
google唔加語法睇落去都會冇左白色.
ie就要加左哩個語法先可以變做有小小透明.

狀態 :
  第 12 帖 發表於 2010-9-2 04:50 PM
有些語法 只支援 IE 但不支援其它瀏覽器

但你可再做一幅背景圖 例如 CUT 剩本身背景圖中央部份

放在各 home.html about.html msn.html 內使用

這樣就不會出現白底 做到像透明效果
狀態 :
  第 13 帖 發表於 2010-9-2 05:38 PM

引用回應
原帖由 別問我是誰 於 2010-9-2 04:50 PM 發表。
有些語法 只支援 IE 但不支援其它瀏覽器

但你可再做一幅背景圖 例如 CUT 剩本身背景圖中央部份

放在各 home.html about.html msn.html 內使用

這樣就不會出現白底 做到像透明效果

個網有冇啲野係覺得需要改?
狀態 :
  第 14 帖 發表於 2010-9-2 06:04 PM
本人無興趣研究 
狀態 :
  第 15 帖 發表於 2010-9-3 01:30 AM

引用回應
原帖由 別問我是誰 於 2010-9-2 06:04 PM 發表。
本人無興趣研究 

俾d意見都好啊:-(
不過依加大部份都完成左haha,
好多謝你幫我整到咁令
網址改左.之前個LINK只係用黎TEST,
狀態 :
  第 16 帖 發表於 2010-9-3 01:38 AM
只要將 index3.html 改為 index.html

就可用這簡短網址進入 http://mbmui0v0.0fees.net/
狀態 :
  第 17 帖 發表於 2010-9-3 01:55 AM

引用回應
原帖由 別問我是誰 於 2010-9-3 01:38 AM 發表。
只要將 index3.html 改為 index.html

就可用這簡短網址進入 http://mbmui0v0.0fees.net/

你咁夜都唔訓haha,
其實哩份算係生日禮物-_-
所以我先會係咁改改改..
不過呢我用左你網入面放歌既語法.
次次聽到一半都會停左-_-
<EMBED src="音樂網址" width="0" height="0" autostart="true" loop="-1">

狀態 :
  第 18 帖 發表於 2010-9-3 01:58 PM
應該是空間問題
狀態 :
  第 19 帖 發表於 2010-9-3 03:10 PM

引用回應
原帖由 別問我是誰 於 2010-9-3 01:58 PM 發表。
應該是空間問題

還以為是我少打了什麼-_-
狀態 :
  第 20 帖 發表於 2010-9-17 07:28 PM
我又來了! 終於找回帳號-,-
常常忘了名字,
我想問呢. 是不是也可以放YOUTUBE到網頁去?